Antreprenori locali. Cum vede un antreprenor din sănătate dezvoltarea: dacă vine un medic nou şi are nevoie de un echipament, îl cumpărăm. Spitalul Sanconfind din Câmpina a investit circa 7 mil. euro doar în aparatură medicală

Autor: Mirabela Tiron 11.01.2022

Spitalul Sanconfind din Câmpi­na, judeţul Prahova, controlat de antreprenorul Ioan Simion, va depăşi pragul de 30 de milioane de lei cifră de afaceri anul acesta şi va intra pe profit, potrivit oficialilor companiei.

„Am investit 6-7 milioane de euro doar în aparatură medicală, chel­tuielile cu echipamentele s-au cam terminat, doar dacă vine un me­dic nou şi are nevoie de un echi­pament mai cumpărăm“, a declarat pen­tru  ZF Ioan Simion, cunoscut pen­tru afa­cerile din domeniul pe­trolier. El a in­vestit în total peste 22 de mili­oane de euro „n spitalul privat din Prahova, aceasta fiind pri­ma in­ves­tiţie a antre­prenorului „n dome­niul medical. Lipsa de echipamente me­dicale este una din marile pro­ble­me ale siste­mu­lui public de sănătate, ju­deţe întregi nu au un aparat de RMN, în timp ce în spitalele private de­ja se fac operaţii cu aparate de ulti­mă tehnologie, pre­cum robotul Da Vinci.

Anul acesta spitalul Sanconfind va adăuga noi specialităţi medicale în portofoliu. „Vom avea neurochirurgie, vom face operaţii de hernie de disc, dar şi operaţii pe urologie şi vom avea si  boli interne“.