Pandemia loveşte puternic SUA: A fost înregistrat un nou record. Bilanţul zilnic este de 1,35 milioane de cazuri noi raportate

Autor: Andreea Tobias 11.01.2022

Statele Unite au raportat luni 1,35 milioane de noi infecţii cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters. Este cel mai mare bilanţ zilnic raportat de vreo ţară în pandemie.

Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de cazuri pe 3 ianuarie.

Statele Unite au anunţat luni cel puţin 1,35 milioane de noi infecţii, în condiţiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Media pe şapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecţii zilnice.

Recordul a fost atins şi în ce priveşte pacienţii internaţi cu COVID, dublându-se în trei săptămâni, potrivit centralizării Reuters. Au fost peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, depăşind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut.

Deşi varianta Omicron este potenţial mai puţin gravă, oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat că numărul mare de infecţii ar putea pune la grea încercare sistemele spitaliceşti.

Creşterea numărului de cazuri a perturbat şcolile, marcate de absenţe ale personalului, profesorilor şi ale şoferilor de autobuz.