BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile operatorului de terenuri agricole Holde Agri Invest, companie cu 127 mil. lei capitalizare, listată pe piaţa AeRO a BVB

Autor: Cristina Bellu 11.01.2022

Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri agricole, listată în octombrie 2020 pe piaţa AeRO a Bursei (simbol bursier HAI), beneficiază începând de astăzi de serviciile furnizate de BRK Financial Group, care va activa ca market maker pentru acţiunile companiei.

Acţiunile HAI sunt incluse în indicele BET AeRO, iar compania are o capitalizare de aproape 127 milioane lei, cu 110% mai mult faţă de nivelul din ziua listării companiei la Bursă.

„Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în concordanţă cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii. Vrem să folosim în continuare toate oportunităţile pe care Bursa ni le oferă, iar implementarea programului de Market Making este una dintre ele. În plus, Holde Agri Invest este prima companie de pe piaţa AeRO care începe să folosească acest instrument”, spune Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest.

Holde Agri Invest exploatează peste 12.000 de hectare de teren organizate în trei nuclee – ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman).  

În primele 9 luni din 2021, compania a raportat o cifră afaceri consolidată de 46,8 milioane de lei, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 77% comparativ cu primele nouă luni din 2020.

Acţiunea HAI este al 14-lea instrument financiar listat la BVB pentru care echipa BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului.

Numărul total de instrumente financiare listate la BVB, pe ambele pieţe, care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 19, dintre care 18 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni..

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.