Peste 1.500 de blocuri din Bucureşti, plus Institutul Matei Balş stau în frig şi fără apă caldă. „În curând finalizăm proiectele noastre şi nu vom mai avea legătură cu sistemul“

Autor: Roxana Petrescu 12.01.2022

♦ Investiţiile în infrastructura de termoficare a Bucureştiului bat pasul pe loc, iar în loc de confort termic locuitorii celui mai bogat oraş din ţară beneficiază de o aplicaţie pe mobil unde pot vedea în timp real unde sunt avariile din sistem şi cât mai au de aşteptat până vor avea caloriferele calde. Ieri, circa 1.500 de blocuri şi imobile din Bucureşti nu aveau apă caldă şi căldură, printre acestea numărându-se şi Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.

„Noi deja avem centrală termică proprie, dar suntem afectaţi pe zona de apă caldă“, spune medicul Cătălin Apostolescu, directorul Institutului Matei Balş din Bucureşti. Apostolescu precizează că decizia de a investi în propria centrală a venit după sezoane de probleme cu sistemul centralizat de încălzire, proiectul fiind realizat în mai multe etape, atât din donaţii, cât şi din fonduri proprii.

„Prima grijă a fost să avem căldură în saloane. Acum mai avem puţin şi finalizăm şi proiectul de cazane, aşa că vom avea şi apă caldă. Sperăm ca totul să fie gata într-o săptămână şi să nu mai avem nici cea mai mică legătură cu sistemul centralizat“, a mai spus medicul.