Nicolae Ciuleac, Carniprod, unul din cei mai mari procesatori de carne: Modernizăm utilajele din fabrică cu un proiect de un milion de euro pe fonduri europene

Autor: Mirabela Tiron 12.01.2022

♦ Fabrica din Tulcea procesează în prezent 15 tone de carne zilnic, capacitatea maximă este însă de 40 de tone zilnic ♦ Costurile de producţie au crescut şi preţul la mezeluri s-a mărit.

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, al cărui business a fost afectat de pesta porcină în 2018, şi-a bugetat în acest an afaceri mai mari cu 5% faţă de anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Lucrăm la un proiect de 1 milion de euro pe fonduri europene pentru modernizare. Înlocuim utilajele vechi cu unele noi. Facem analiza ce utilaje ne-au costat cel mai mult pe mentenanţă şi pe acelea le schimbăm.  La utilajele noi costurile de mentenanţă sunt mai mici. Noi nu ne-am repezit în datorii la bănci. Ne-am dezvoltat prin resurse proprii şi  fonduri europene, acesta ar fi al treilea proiect pe care îl facem. Dacă lucrăm cu fonduri europene ne costă mai puţin“, a spus Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod, o companie cu o istorie de aproape 25 de ani.