Cu un declin de 37% în ultimul an, principalul portofoliu al ARK Invest, fondat de Cathie Wood şi cu investiţii şi la UiPath, se îndreaptă spre dezastru

Autor: Eduard Ivanovici 13.01.2022

♦ Tesla, Coinbase, Roku, Teladoc, UiPath şi Zoom, printre deţinerile ARK Invest.

ETF-ul ARK Innovation, admi­nistrat de societatea de investiţii ARK Invest a celebrei investitoare Cathie Wood, înregistrează o scădere de 37% în ultimele douăsprece luni.

Totuşi, la finalul anului 2021, în timpul unei perioade de scăderi, Cathie Wood îşi reitera convingerea conform căreia investiţiile în tehno­logii inedite se vor dovedi a fi o mină de aur în următorii ani, potrivit Fortune.

CEO-ul ARK Invest, administra­tor cu expunere pe unele dintre cele mai mari companii de tehnologie la nivel global, preconiza pe atunci că fondul ei de referinţă va genera randa­mente anuale de 40% în următorii cinci ani, de la o estimare anterioară de 15%-20%.

Motivul? Declinul brusc al acţiu­nilor ARK ar fi constituit o oportu­nitate imensă de achiziţie. Astfel, investitorii care cumpărau în acea perioadă puteau marca profituri de două ori mai mari decât cei care au cumpărat aproape de apo­geu.