Topul brokerilor din asigurări de viaţă după veniturile obţinute în 9 luni/2021. Amsterdam Broker conduce, urmat de OVB Allfinanz şi RCI Broker

Autor: Mircea Nica 13.01.2022

Brokerii în asigurări au înregistrat în total venituri din activitate de distribuţie de asigurări de 1,21 mld. lei, în primele 9 din 2021, cu 18,96% mai mult faţă de 9 luni/2020.  Doar pe zona asigurărilor de viaţă, brokerii au ajuns al venituri de 110,5 mil. lei, reprezentând 9% din total.

Amsterdam Broker, compa­nie de brokeraj în asigurări deţinută de ING, conduce clasamentul bro­kerilor de pe zona asigurărilor de via­ţă realizat în funcţie de veniturile ob­ţi­nute după primele nouă luni din 2021, ajungând la o valoare de 54,8 mil. lei, aproape jumătate din veni­turile totale de pe zona asigurărilor de viaţă, potrivit datelor Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

A doua companie de brokeraj cu ce­le mai mari venituri pe zona asigu­ră­rilor de viaţă este OVB Allfinanz Broker, care a înregistrat o valoare a veniturilor de 35,6 mil. lei, însemnând 32% din veniturile totale ale broke­rilor pe zona asigurărilor de viaţă. Cumulat primele două companii de bro­keraj din acest clasament au obţi­nut venituri de 90,4 mil. lei, însemnând peste 80% din totalul veniturilor realizate de brokerii în asiguări pe segmentul asigurărilor de viaţă.