Vin banii din PNRR, dar încă nu sunt proiecte: încă 1,9 mld. de euro au intrat în conturile României din PNRR, componenta de împrumut. Până acum, au intrat în conturile României 3,8 mld. euro din cele 29,2 mld. euro din PNRR, dar de abia acum începe greul, pentru că următorii bani vin numai dacă România îndeplineşte condiţiile

Autor: Răzvan Botea 13.01.2022

Ieri au intrat în conturile României 1,9 mld. de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), reprezentând prima tranşă din com­ponenta de împrumuturi, a anunţat ieri seară Ministerul Inves­tiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Împrumuturile din acest program, atrase în condiţii foarte avantajoase, vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte de anvergură pentru România, fie că vorbim de sute de kilometri de autostradă, zeci de mii de locuinţe racordate la reţele de apă şi canal, facilităţi pentru digitalizarea a câtorva mii de IMM-uri sau zeci de mii de hectare de reîmpăduriri”, a declarat ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Dan Vîlceanu.