Autoritatea pentru Digitalizarea României a prelungit avizul de funcţionare pentru platforma de ride-sharing Free Now pentru încă doi ani

Autor: Roxana Rosu 13.01.2022

Platforma de ride-sharing Free Now, deţinută de giganţii germani Daimler şi BMW, a primit aprobarea pentru prelungirea avizului tehnic pentru transport alternativ pentru încă 2 ani, după analiza dosarului de licenţă desfăşurată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Free Now are acum cea mai lungă valabilitate a avizului tehnic, până la finalul anului 2023.

Avizul tehnic privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, introdus în România prin OUG nr. 49/2019, certifică desfăşurarea în condiţii legale a activităţii de transport persoane şi prevede îndeplinirea unei serii de obligaţii din partea platformelor care intermediază aceste curse.

„FREE NOW pune mare preţ pe siguranţa pasagerilor, dar şi a şoferilor parteneri, drept pentru care asigurarea cadrului de funcţionare conform legii este prioritar şi esenţial pentru noi. Astfel, cu fiecare ocazie, am asigurat buna desfăşurare a activităţii, oferind curse sigure pasagerilor din ultimii doi ani. De când FREE NOW este prezent în România, investim constant în dezvoltarea tehnologiei şi în rapiditatea serviciilor noastre. Odată cu această prelungire, avem certitudinea necesară pentru a continua să investim şi să dezvoltăm activitatea la nivel local în următorii doi ani. Avem planuri importante pentru piaţa din România şi suntem foarte bucuroşi pentru acest acord”, spune Lennart Zipfel, Country Manager la FREE NOW România.