(P) ONG-urile, şcolile şi universităţile se mai pot înscrie până pe 31 ianuarie la call-ul de proiecte, în cuantum de până la 100.000 euro, iniţiat de Fundaţia Auchan

Autor: Publicitate 14.01.2022

Până pe 31 ianuarie 2022 pot fi efectuate înscrierile pentru apelul de proiecte desfăşurat de Fundaţia Auchan, dedicat ONG-urilor, şcolilor şi universităţilor, cu scopul de a promova accesul la o alimentaţie sănătoasă şi accesibilă. Iniţiativele inovatoare, cu un puternic impact în societate şi care îndeplinesc criteriile necesare pot beneficia de finanţare până la 100.000 de euro. Proiectele pot fi înscrise online aici, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 31 martie 2022.

Call-ul de proiecte se adresează asociaţiilor nonguvernamentale şi instituţiilor de învăţământ din România care pot propune proiecte aliniate la misiunea Fundaţiei Auchan, respectiv favorizarea accesului la o alimentaţie sănătoasă şi dezvoltarea legăturilor sociale, prioritar pentru persoanele defavorizate.

Sunt eligibile doar acele proiecte care:

  1. favorizează dobândirea de cunoştinţe şi educaţia cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi accesibilă;
  2. contribuie la dezvoltarea legăturilor sociale;
  3. previn subnutriţia.

Criterii de eligibilitate

Toate proiectele trebuie să:

Proiectul va fi întocmit de reprezentantul unui ONG, al unei universităţi sau şcoli până la data de 31 ianuarie 2022.

Proiectul propus poate fi susţinut şi acompaniat în implementare, prin intermediul Programului de Sustenabilitate Personală, de către angajaţii Auchan Retail România prin voluntariat. Evaluarea se va baza pe criterii cantitative şi calitative, care demonstrează relevanţa proiectului şi beneficiile pe care le poate aduce consolidarea sau extinderea acestuia. 

Proiectele câştigătoare la nivel naţional vor fi alese prin vot de către angajaţii Auchan România.

Cuantumul total destinat finanţării proiectelor este de până la 100.000 euro. Valoarea grantului va fi adaptată la dimensiunea proiectului. Angajaţii Auchan Retail România vor fi implicaţi în alegerea proiectelor propuse spre finanţare, dar şi al proiectului care va reprezenta ulterior România la selecţia internaţională pentru primirea unui grant suplimentar.

Fundaţia Auchan promovează accesul la alimentaţie sănătoasă ca o prioritate pentru cei defavorizaţi, cu tot ceea ce presupune acest lucru - plăcerea de a mânca bun şi sănătos, păstrarea identităţii, a tradiţiilor culinare şi interacţiunea socială.