Compania de exchange criptomonede FTX lansează un fond de 2 miliarde de dolari pentru a investi în startup-uri crypto

Autor: Alex Ciutacu 14.01.2022

Compania care operează platforma de exchange pentru criptomonede FTX, cunoscută în special pentru instrumente derivate, a lansat un fond de 2 miliarde de dolari pentru a investi în startup-uri crypto, potrivit Wall Street Journal.

FTX Ventures va fi unul dintre cele mai mari fonduri din industria crypto, iar capitalul pentru acesta a fost furnizat de FTX şi de Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX.

Fondul va fi condus de Amy Wu, care a fost partener în cadrul Lightspeed Venture Partners. Ea a explicat că fondul ar urma să îşi facă toate pariurile până în 2023, în funcţie de ce oportunităţi va identifica FTX în piaţă, potrivit CoinDesk.

În octombrie 2021, FTX a încheiat o rundă de finanţare de 420,7 milioane de dolari, care i-a adus o evaluare de 25 de miliarde de dolari. Au participat 69 de investitori, printre care BlackRock şi Tiger Global. Anterior, compania a ridicat 900 de milioane de dolari de la investitori în luna iulie.

Amy Wu a declarat pentru WSJ că este interesată în special de companiile de gaming din industria crypto, precum şi de cele legate de asigurări şi securitate.

FTX Ventures se alătură unui trend mai amplu la nivelul industriei criptomonedelor. Printre fondurile similare lansate de companii implicate în activitatea de exchange de criptomonede se numără Binance Labs şi Coinbase Ventures.

În luna noiembrie, Paradigm a lansat un fond de 2,5 miliarde de dolari, cel mai mare de până acum în ceea ce priveşte piaţa crypto.