Black Rock, cel mai mare administrator de bani din lume, a ajuns să aibă pe mână 10.000 de mld. dolari, raportând pentru anul trecut un profit de $1,61 mld.

Autor: Ştefan Stan 14.01.2022

Black Rock, cel mai mare fond din lume, a depăşit active de 10.000 de miliarde în gestiune pentru prima oară, în condiţiile în care orientarea către fonduri de investiţii ieftine pasive i-a extins aria, scrie Financial TImes.

Black Rock a anunţat vineri că activele au crescut cu 15% în T4, cel mai mare avans fiind înregistrat de platforma iShares şi de strategia activă.

”Black Rock a livrat cea mai mare creştere organică din istoria noastră, în condiţiile în care activele sub gestiune au atins noi cote”, a spus Larry Fink, preşedinte şi CEO al Black Rock.

Fink a punctat cum investiţiile active - atât prin fonduri alese tradiţional sau prin strategii alternative de piaţă - au performat puternic, contribuind la peste 60% din creşterea de anul trecut. ”Business-ul nostru este mai diversificat ca oricând”, a spus Fink.

Veniturile Black Rock au crescut cu 14% în ultimul trimestru al anului, la 5,1 miliarde, în timp ce venitul net ajustat a urcat la 1,61 mld. dolari.

Deşi acţiunile Black Rock au scăzut cu 5% de la începutul anului, în 2021 au înregistrat un avans de 30%.