Arobs Transilvania, companie din IT controlată de antreprenorul Voicu Oprean, semnează un contract cu BRK Financial Group pentru furnizarea de servicii de market making

Autor: Eduard Ivanovici 14.01.2022

Arobs Transilvania Software (simbol bursier AROBS), primul unicorn în lei din IT de la bursa de la Bucureşti, a declarat la BVB că a încheiat un contract cu BRK Financial Group (BRK), singurul broker listat la bursa locală, pentru furnizarea de servicii de market making, începând cu data de 18 ianuarie 2022.

„Pentru serviciile de market making, volumul minim cumulat corespunzător cotaţiilor ferme de tip bid-ask furnizate de BRK vor reprezenta echivalentul a 60.000 EUR, diferenţa maximă între bid şi ask fiind de 3%. BRK va furniza servicii de market making pe parcursul a cel puţin 95% dintr-o sesiune de tranzacţionare”, reiese dintr-un document publicat la BVB.

Arobs are ca obiect de activitate dezvoltarea de software la comandă cu expertiză înaltă în automotive, IoT, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, fintech, cât şi crearea de soluţii şi produse software – pentru care AROBS deţine proprietate intelectuală – pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor (SFA, WMS, CRM, plăţi mobile contactless), managementul resurselor umane şi payroll, channel management pentru industria hotelieră şi multe altele.

Valoarea veniturilor din exploatare raportate de Arobs pentru 2020 a fost de circa 157 de milioane de lei, în timp ce profitul a ajuns la 40,3 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul precedent. În S1/2021, profitul a fost de 23,7 milioane de lei.

Acţiunile AROBS s-au apreciat cu 24% de la începutul anului, la tranzacţii de 12,4 milioane de lei. Compania valorează 1,1 miliarde de lei.

BRK este pe plus cu 4,6% în 2022, pe un rulaj de 2,8 milioane de lei. Valoarea de piaţă ajunge la aproape 100 de milioane de lei.