Banca Transilvania, lider pe piaţa bancară, vrea să câştige teren şi pe piaţa leasingului şi cumpără Ţiriac Leasing, după ce a preluat şi ERB Leasing şi Idea Leasing

Autor: Claudia Medrega 17.01.2022

BT Leasing, care face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, are active de 1,37 mld. lei Ţiriac Leasing are active de 213 mil. euro (1 mld. lei) În 2021, şi Idea Leasing a intrat în Grupul BT În 2018, BT Leasing şi ERB Leasing, achiziţionată de Banca Transilvania de la grecii de la Eurobank Group, au fuzionat.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, şi Grupul Ţiriac au semnat un acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută în prima parte a acestui an.

Tranzacţia este supusă ana­lizei şi apro­bării auto­rităţii competente.

După ce în anul 2015 omul de afaceri Ion Ţiriac ieşea din sectorul bancar, vânzând pa­chetul de ac­ţiuni de 45% pe care acesta îl deţi­nea în cadrul băncii UniCredit, iar ulterior a vân­dut şi participaţia lui în retailerul Metro Cash & Carry România, acum Ţiriac a vândut şi compania de leasing. Dar, acestea sunt doar câte­va compo­nente ale businessului său. Ţiriac mai este acţionar în com­pania de asi­gu­rări Allianz -Ţiriac şi mai deţine şi Ţiriac Holdings, cu afaceri în auto, real estate şi alte domenii.