One United Properties anunţă recepţia pentru prima fază a proiectului imobiliar mixt One Cotroceni Park, dezvoltat de companie pe locul fostei platforme Ventilatorul din Capitală. “75% din spaţiile de birouri şi comerciale au fost închiriate”

Autor: Cristina Bellu 17.01.2022

One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, companie listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (simbol ONE), confirmă recepţia pentru prima fază a One Cotroceni Park, proiect imobiliar mixt dezvoltat pe un teren de 5,8 hectare, pe locul fostei platforme Ventilatorul din Capitală, lângă viitoarea staţie de metrou Academiei.

„Prin One Cotroceni Park propunem un concept de ultimă generaţie care înglobează în mod ideal spaţiul de lucru, locuinţa, cumpărăturile, toate într-o dezvoltare sustenabilă ce redefineşte conceptele clasice imobiliare”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

Faza I a dezvoltării are o suprafaţă închiriabilă brută (GLA) de 46.000 de metri pătraţi, din care 75%  de spaţiile de birouri şi comerciale au fost deja închiriate, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei.

One Cotroceni Park este cel mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti, cu funcţionalităţi mixte, format dintr-o zonă rezidenţială cu peste 850 de apartamente, precum şi două clădiri de birouri şi spaţii comerciale, livrate în două faze. Faza I a componentei office de la One Cotroceni Park a fost finalizată la sfârşitul anului 2021. Totodată, dezvoltatorul One United Properties a început lucrările şi la Faza II a proiectului, lucrări care acoperă la acest moment structura plus 8 niveluri.

Cea de-a doua fază a proiectului are o suprafaţă închiriabilă brută de 35.000 de metri pătraţi şi va fi livrată anul acesta.

“Dezvoltarea beneficiază de precertificare LEED Platinum v4, care atestă funcţionarea durabilă şi impactul minim asupra mediului şi se află în curs de obţinere a certificării WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea şi bunăstarea la locul de muncă”, spun reprezentanţii companiei.

Printre instituţiile care vor avea sediul la One Cotroceni Park se numără Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România şi în primii 30 din lume, Deutsche Bahn Cargo România, subsidiara română a celui mai mare transportator feroviar din Europa, sau SII România, companie multinaţională specializată în servicii de dezvoltare software (digital şi inginerie) şi IT outsourcing.

În prezent, portofoliul companiei One United Properties include 101.000 mp de spaţii de birouri în cadrul clădirilor One Tower, One Cotroceni Park Faza I, One North Gate şi One Herăstrău Office.