PwC: Încrederea directorilor generali în şansele de creştere a economiei mondiale a atins un nou nivel record al ultimilor zece ani, majoritatea managerilor din România fiind de asemenea optimişti cu privire la avansul PIB în 2022

Autor: Roxana Rosu 17.01.2022

Încrederea directorilor generali în perspectivele de creştere a economiei mondiale a atins la nivel global un nou nivel record al ultimilor zece ani, majoritatea managerilor din România împărtăşind optimismul, potrivit unui studio PwC.

Astfel, 77% dintre respondenţii înregistraţi la nivel global estimează că evoluţia economiei se va îmbunătăţi în 2022 faţă de anul trecut.

”Deşi se confruntă cu presiunea generată de pandemia COVID şi volatilitatea cauzată de inflaţia în creştere, întreruperile lanţurilor de aprovizionare şi valul de demisii din rândul angajaţilor, executivii la nivel global pornesc în 2022 de la premise optimiste. În România, majoritatea directorilor generali (59%) cred că Produsul Intern Brut naţional se va îmbunătăţi în acest an faţă de anul trecut şi această percepţie ne arată că foarte multe afaceri sunt solide, au condiţii de creştere şi se aşteaptă la venituri mai mari în acest an”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Mai mult de jumătate dintre directorii executivi la nivel global arată un nivel ridicat de încredere în perspectivele de creştere a veniturilor în următoarele 12 luni.