Ştefan Vuza, Chimcomplex: Vom lansa cel mai puternic plan de bonduri verzi, în valoare de 110 mil. euro. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ne propunem să ajungem la 10 mld. euro doar pe verticală până la finalul deceniului

Autor: Eduard Ivanovici 17.01.2022

Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex (simbol bursier CRC), grup care deţine platformele Borzeşti şi Oltchim, şi antreprenorul care a privatizat Chimcomplex în 2003, a declarat în cadrul evenimentului de transfer pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti din 17 ianuarie că grupul pe care îl conduce va lansa în scurt timp un plan de obligaţiuni verzi sub umbrela companiei GreenComplex, oferind între timp o serie de estimări pentru anii următori.

„Anunţăm că vom lista pe bursă încă două firme din grup şi finanţări verzi. Vom lansa în doar câteva luni cel mai puternic plan de green bonduri, sub umbrela companiei GreenComplex, membră a grupului CRC, în valoare de 110 milioane de euro, prin care vom finanţa patru linii de produse verzi (...) Aşadar, avem motive serioase de a investi în Chimcomplex. Aceste argumente ale viitorului sunt întărite şi de performanţele ultimilor trei ani (...) Estimez că grupul CRC va depăşi primul miliard de euro ca valoare a producţiei de marfă în doar câteva sute de zile, respectiv în trei ani. Ca cifră de afaceri ne propunem să ajungem la 10 miliarde de euro doar pe verticală până la final de deceniu”, a spus preşedintele celui mai mare combinat de produse chimice din România.

 

Alte declaraţii lansate de Ştefan Vuza: