DSP Bucureşti vrea mai multe locuri în centrele de carantinare. Instituţia se aşteaptă la un număr ridicat de cazuri

Autor: Gabriel Pecheanu 17.01.2022

DSP Bucureşti a cerut, luni, suplimentarea numărului de locuri în centrele de carantinare şi izolare, iar Ambulanţa a informat că timpii pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, informează purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

„Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a făcut o prezentare a situaţiei epidemiologice la zi. SABIF a informat că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF solicită suplimentarea numărului de echipaje pentru urgentarea recoltării probelor biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, după şedinţa grupului de suport tehnic din Capitală.

Ea a spus că reprezentanţii DSP au cerut suplimentarea numărului de locuri în centrele de carantinare

„Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare să se suplimenteze un centru de carantinare şi de izolare instituţionalizat, în ideea că vor fi mai multe cazuri iar persoanele asupra cărora se vor emite decizii de carantinare şi uizolare vor trebui să stea într-un astfel de centru instituţionalizat”, a adăugat Ţipişcă.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Capitală este în creştere. Potrivit DSP, în Bucureşti rata de infectare a ajuns la 5,67 la mia de locuitori.