Visa testează o platformă prin care aproape orice dispozitiv să poată fi transformat într-un terminal de plată conectat în cloud

Autor: Roxana Rosu 17.01.2022

Visa a lansat o nouă platformă, Visa Acceptance Cloud (VAC), care permite furnizorilor de servicii de plată, producătorilor de terminale POS şi jucătorilor din industria IoT (Internet of Things) să transfere în cloud software-ul de procesare a plăţilor încorporat în prezent în fiecare dispozitiv de acceptare, acesta devenind accesibil de oriunde.

Platforma, disponibilă în şase zone geografice, face ca aproape orice  dispozitiv  să poată fi transformat într-un terminal de plată conectat în cloud, oferind acces la actualizări software simple, la date analitice robuste şi la diverse servicii Visa.

„Acceptarea bazată pe cloud este viitorul plăţilor”, a declarat Mary Kay Bowman, Senior Vicepresident Visa, responsabilă la nivel global de produse şi platforme de plăţi. „Terminalele POS conectate în cloud permit comercianţilor să accepte plăţi pe o gamă largă de dispozitive, rapid, simplu şi în siguranţă, fie că e vorba de un automat de plată dintr-un hotel, o oglindă inteligentă dintr-un magazin de lux sau  telefonul  vânzătorului dintr-un mic chioşc de ziare de pe stradă”.

Programele pilot sunt în desfăşurare în America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia şi Australia

În ianuarie 2020, Visa a prezentat pentru prima dată „Tap to Phone”, aplicaţia care transformă telefoanele şi tabletele cu sistem Android în terminale de plată contactless. Tap to Phone a fost prima soluţie Visa care le-a permis vânzătorilor să accepte plăţi pe dispozitivele pe care le deţin deja, doar prin descărcarea unei aplicaţii. În decembrie 2021, peste 300.000 de dispozitive din 54 de ţări foloseau Tap to Phone.

Extinzând tehnologia dincolo de telefoanele mobile, Visa Acceptance Cloud permite oricărui terminal POS sau dispozitiv conectat să accepte plăţi, oferind acces la o gamă largă de servicii suplimentare, inclusiv plata în rate, gestionarea fraudelor, programul de integrare rapidă a comercianţilor şi analiza avansată a datelor.