Urmează conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“, 25 ianuarie: Care este viitorul industriei româneşti şi al celor 1,3 milioane de angajaţi din cel mai important sector economic al României?

Autor: Răzvan Botea 18.01.2022

Cum va arăta industria strategică a viitorului şi cum se vor finanţa investiţiile necesare pentru decarbonizarea sectorului industrial?

Industria cântăreşte greu în economia românească şi înseamnă aproximativ 20% din economie, unul dintre cele mai mari procente din Uniunea Europeană. Sectorul in­dus­trial angajează 1,3 milioane de persoane, adică peste un sfert din numărul total de salariaţi din România (5 mil.), con­form datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Ur­mătoarele decenii vor însemna pentru industrie o trans­for­mare radicală, în lu­mina provocărilor pri­vind tranziţia ver­de, digitalizarea etc.

În acest context, în care mersul eco­no­miei româneşti se ba­zează pe in­dus­trie, precum şi un sfert din totalul an­ga­jaţilor, dezbaterea legată de viitorul in­dustriei în România în noul context eu­ro­­pean şi mondial este crucială.