Horia Manda şi Valentin Tăbuş, parteneri în AXXESS Capital, pariază 550.000 de euro pe platforma digitală de evaluare educaţională Brio, la o evaluare de 5,5 mil. euro a start-up-ului. Dragoş Iliescu - CEO, chief scientist şi fondator, Brio: Avem în continuare planuri importante care vizează dezvoltarea şi expansiunea noastră

Autor: Adrian Seceleanu 18.01.2022

Oamenii de afaceri Horia Manda şi Valentin Tăbuş, parteneri în AXXESS Capital, sunt investitorii care au decis să parieze peste o jumătate de milion de euro în platforma digitală de evaluare educaţională Brio şi să conducă runda de finanţare derulată de start-up, care are o valoare totală de aproape un milion de euro.

Gabi Bartic, CEO al BRIO, dezvăluise săptămâna trecută în cadrul emisiunii ZF IT Generation că runda de finanţare are o valoare de 800.000 de euro la o valoare de 5,5 mil. euro a start-up-ului, fără a preciza însă numele celor doi investitori care conduc runda. „Această listare pe SeedBlink face parte dintr-o rundă mai mare care se situează în total la 800.000 de euro, la o evaluare post money de 5,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o dublare a valorii faţă de listarea precedentă de pe SeedBlink de acum un an şi jumătate. Există şi drepturi de preempţiune foarte mari ale acţionarilor precedenţi ceea ce înseamnă că în mod absolut îmbucurător pentru noi şi pentru piaţa aceasta acţionarii vechi au considerat că are sens să investească în continuare în platforma Brio”, afirmase Bartic.