Călin Ile, manager al hotelului Ibis Timişoara, pleacă după 20 de ani din grupul Accor: „Merg pe calea antreprenoriatului, atât în domeniul turismului, cât şi în alte domenii“

Autor: Miruna Diaconu 18.01.2022

Călin Ile este şi preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, mandat pe care îl va duce până în 2023, când va fi reales un alt preşedinte.

Călin Ile, general manager al hotelului Ibis Timişoara, pleacă după 20 de ani din grupul hotelier Accor. Motivul acestei decizii este dorinţa lui Călin Ile de a merge pe calea antreprenoriatului atât în zona de turism, unde are o experienţă de 25 de ani, cât şi către alte segmente.

„Voi continua să îmi dedic energia şi pasiunea proiectelor din zona turismului, fie că vorbim de consultanţă şi management hotelier sau de management al destinaţiei. Am un proiect în zona de tehnologie, în care am investit cu încredere şi care, cu siguranţă, va aduce o transformare bine-venită şi în domeniul turismului. Momentan, nu investesc în unităţi de cazare, dar opţiunea este una deschisă, chiar în acest moment analizând câteva proiecte. Totodată, am acceptat provocarea de a-mi folosi expertiza şi în alte industrii, astfel că voi contribui la dezvoltarea businessului fratelui meu în domeniul brokerajului de asigurări şi leasing, o afacere căreia un suflu nou, inovator, i-ar aduce scalarea aşteptată“, spune pentru ZF Călin Ile.