Practic SA, firmă deţinută de Radu Dimofte, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, a vândut un teren pe Bd. Primăverii nr.1 din Bucureşti, lângă Parcul Herăstrău, şi încasat 4 milioane euro ca avans

Autor: Roxana Rosu 18.01.2022

Practic SA, firmă deţinută de Radu Dimofte, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, a vândut un teren situat pe Bd. Primăverii nr.1 din Bucureşti şi încasat 19,7 milioane lei (4 mil.euro) ca titlu de avans.

Compania a anunţat tranzacţia în decembrie, preţul total fiind de 8 milioane euro, iar cumpărătorul este dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag. că v

Terenul vizat de tranzacţie are suprafaţa de 1.361 mp. Practic a semnat pe 14 ianuarie un antecontract de vânzare-cumpărare.

Pe terenul respectiv, aflat în imediata apropiere a Parcului Herăstrău, se află un restaurant City Grill cu grădină.

Hagag Development Europe este primul dezvoltator care a decis să investească puternic în imobile istorice pentru a le consolida şi transforma în proiecte rezidenţiale de lux sau de birouri. După clădirile de pe Calea Victoriei, de la numerele 109 - fostul sediu Petrom şi 139, un fost bloc de locuinţe construit în perioada interbelică, Hagag a cumpărat şi o veche clădire de birouri, o fostă centrală telefonică din zona Universitate, pe strada Tudor Arghezi.

La finele anului trecut, firma a mai vândut un teren de 27.845 mp în Braşov la preţul de 2,6 milioane euro, fără TVA, către Onix Residence Bucureşti, firma controlată de omul de afaceri Mohammad Murad.

Practic este unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Capitală, majoritatea în sectoarele 5 şi 6, în cartierele Militari, Drumul Taberei, Ghencea, Crângaşi şi Rahova. În total, firma are 35.000 mp de spaţii.

Potrivit datelor ZF, printre chiriaşi se numără supermarketurile Mega Image şi Carrefour, farmaciile Sensiblu sau Help Net, agenţii de pariuri precum Maxbet şi sucursalele bancare ING, Idea Bank, BRD sau UniCredit.

Compania este deţinută de Radu Dimofte, cu un pachet de 48% din acţiuni, şi de International Business & Trading Corporation (32%) şi Wellkept Group (12%). Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România.