Grupul Agroland atrage 14,7 mil. lei de la investitori. Fondul SevenX Ventures a cumpărat 3% din acţiunile companiei în prima etapă a majorării de capital

Autor: Roxana Rosu 18.01.2022

Agroland Business System (BVB: AG), grup de retail, agricultură şi alimentaţie controlat de Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, a atras 14,7 milioane lei de la investitori şi a finalizat operaţiunea de majorare a capitalului social.

„Sumele atrase ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea tuturor liniilor de business ale Agroland. În momentul de faţă, suntem prezenţi în toată ţara cu 250 de magazine Agroland, activitatea de retail fiind cea mai importantă linie de business a companiei noastre. În ceea ce priveşte reţeaua de magazine Agroland MEGA, acestea reprezintă principalul motor pentru creşterea veniturilor şi profiturilor în următorii ani. Prin urmare, avem în vedere ca până la finalul anului 2022 să ajungem la 30 de astfel de magazine, dublu faţă de câte avem deschise în prezent. De asemenea, estimăm că în 2023 aceste magazine vor realiza vânzări de minimum 100 milioane de lei şi vor avea o contribuţie la EBIDTA de minimum 10 milioane de lei,” a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System. 

Planurile companiei includ şi extinderii platformei Avicola Mihăileşti şi modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş.

În cadrul primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social, SevenX Ventures, un vehicul de investiţii deţinut de Leonard Leca şi Iulian Cîrciumaru, a achiziţionat o participaţie de 3% în Agroland. SevenX este un acţionar semnificativ în cadrul Holde Agri Invest. În urma acestei tranzacţii, Leonard Leca se va implica în mod activ în Agroland şi va fi totodată propus pentru o poziţie în cadrul Consiliului Administrativ ce urmează să fie numit în cadrul AGA din aprilie 2022.  

„Anul 2022 începe sub bune auspicii: succesul ofertei secundare de majorare de capital a Agroland Business System. Piaţa arată, astfel, că răsplăteşte munca şi seriozitatea antreprenorilor români care au ales să împartă beneficiile talentului şi ale eforturilor lor cu micii investitori ai pieţei AeRO. Sperăm, deci, să vedem o continuare frumoasă, atât pentru companie, cât şi pentru toţi investitorii implicaţi în această poveste de succes care este Agroland,” a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Agroland Business System.

Acţiunile Agroland Business System sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 170 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO.