Platforma de tranzacţionare Crypto.com a oprit temporar retragerile după ce câţiva clienţi au descoperit că le dispar monede din conturi

Autor: Alex Ciutacu 18.01.2022

Crypto.com a oprit temporar depunerile şi retragerile de fonduri, în contextul în care compania analizează plângerile unor clienţi care au raportat o aşa-numită „activitate neautorizată” în conturile lor, potrivit Bloomberg.

Furnizorul de wallet-uri digitale şi servicii de tranzacţionare a anunţat într-o postare pe Twitter că măsura este doar temporară, iar compania a apelat la ea pentru a îmbunătăţi nivelul de securitate din platformă.

Crypto.com a mai anunţat că va relua activitatea în momentul în care actualizările vor fi făcute şi a transmis clienţilor că toate fondurile din platformă sunt în siguranţă.

Mai mulţi utilizatori au ieşit în ultimele zile pe reţelele de socializare şi au povestit că încep să le dispară din conturile Crypto.com deţineri care echivalează cu zeci de mii de dolari pentru fiecare în parte.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns la cererea publicaţiei americane pentru o reacţie pe marginea subiectului.

Problemele tehnice nu sunt o noutate în industria platformelor de tranzacţionare pentru criptomonede şi sunt din ce în ce mai vizibile pe măsură ce entuziasmul din jurul activelor digitale este în creştere.

Furnizori de servicii precum Coinbase, Binance sau Kraken au fost afectaţi anul trecut de momente în care au fost forţaţi să oprească temporar funcţii precum depunere sau retragere. Problemele au apărut în special în momente de volatilitate ridicată, ceea ce a făcut ca pierderile investitorilor blocaţi în diferite poziţii să fie mai mari.

Crypto.com are peste 10 milioane de utilizatori şi este una dintre cele mai cunoscute platforme din SUA.