Davos 2022: Premierul indian Narendra Modi crede că industria criptomonedelor are nevoie de o abordare unitară la nivel global

Autor: Alex Ciutacu 18.01.2022

Premierul indian Narendra Modi a lansat un apel în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, susţinând că provocările aduse de industria criptomonedelor au nevoie de o abordare unitară la nivel global, potrivit CoinDesk.

„Criptomonedele reprezintă un tip de provocare cu care ne confruntăm ca o familie globală, într-o ordine mondială aflată în schimbare. Pentru a lupta cu asta, fiecare naţiune, fiecare agenţie globală trebuie să ia acţiuni colective şi sincronizate”, a declarat Narendra Modi printr-o intervenţie virtuală la Davos 2022.

El aşază criptomonedele lângă provocări globale precum perturbarea lanţurilor de aprovizonare, inflaţie sau schimbări climatice şi susţine că o tehnologie de dimensiunea celei care stă la baza industriei crypto face ca acţiunile de reglementare ale unei singure ţări să fie insuficiente, întrucât este nevoie de „o gândire comună”.

Guvernul indian nu a lansat încă un nou cadru de reglementare pentru activele din industria crypto, în contextul în care este într-un proces de analiză cu privire la măsurile pe care le iau alte ţări, respectiv la standardul global care se formează referitor la acestă piaţă. Ministerul de Finanţe al ţării a apelat deja la Bank for International Settlements (BIS) pentru a primi ajutor în formularea cadrului de reglementare.

Relatările presei internaţionale arată că modul în care India vrea să reglementeze industria a evoluat de la interzicerea tuturor criptomonedelor private către încadrarea acestora drept o clasă de active, în timp ce vrea să interzică utilizarea lor ca monedă de schimb sau ca formă de plată.