Prima victimă din 2022: Hackerii ar fi furat Ethereum în valoare de 14,6 mil. dolari în urma atacului cibernetic asupra platformei de tranzacţionare Crypto.com

Autor: Alex Ciutacu 18.01.2022

Platforma de tranzacţionare Crypto.com ar fi devenit victima unui atac cibernetic în urma căruia a pierdut Ethereum în valoare de 14,6 mil. dolari, potrivit unui raport publicat de compania specializată în securitate pe blockchain PeckShield, citat de Coin Rivet.

Luni, Crypto.com anunţa că a oprit temporar depunerile şi retragerile de fonduri, în contextul în care mai mulţi utilizatori au raportat că le dispar criptomonede din portofelele digitale.

Compania susţinea într-o postare pe Twitter că „toate fondurile sunt în siguranţă”, însă mai mulţi utilizatori au comentat la postare şi au susţinut că le dispar monede Bicoin şi Ethereum din conturi.

Unul dintre aceştia este Ben Baller, un entuziast al criptomonedelor care a pierdut 4,25 ETH în cadrul atacului cibernetic, ceea ce înseamnă aproximativ 13.500 de dolari. Acesta a revenit ulterior pe Twitter şi a confirmat că Crypto.com i-a compensat pierderile.

Hackerii ar fi găsit un mod de a trece prin sistemul de autentificare cu doi factori ai platformei.

Crypto.com le-a transmis utilizatorilor să îşi reseteze informaţiile de autentificare şi a anunţat că retragerile de fonduri vor fi reluate odată ce toţi utilizatorii vor trece prin actualizare.