Glerups, o companie daneză care realizează încălţăminte din lână, dezvoltă operaţiunile de producţie din România cu o nouă hală şi vrea să angajeze 100 de oameni la Aiud, judeţul Alba

Autor: Cristina Roşca 19.01.2022

Brandul de încălţări Glerups - sub care au fost iniţial produşi doar papuci de casă, dar care s-a extins apoi şi în segmentele de ghete şi pantofi din lână - a fost inclus de publicaţia americană New York Times pe lista celor 52 de lucruri apreciate de jurnaliştii ziarului ♦ Toate modelele Glerups sunt creionate în Danemarca şi produse doar în România.

Compania daneză Glerups, o afacere de familie ale cărei baze au fost puse în urmă cu mai bine de 50 de ani, a ridicat o hală nouă în oraşul Aiud, judeţul Alba. Aceasta reprezintă o extindere a producţiei din România unde grupul e activ încă din 2005. Aici lucrează deja peste 100 de oameni, spun reprezentanţii companiei care a avut în 2020 afaceri de 15 mil. lei, cel mai ridicat nivel de până acum.

„La început de secol, în 2005, Ove (unul din cei doi fondatori ai afacerii, soţ şi soţie - n. red.) a luat decizia dezvoltării producţiei tocmai în România, unde a ridicat o fabrică de la zero. Într-o perioadă în care brandul şi-a dezvoltat prezenţa geo­grafică, compania a decis pe de altă parte să reducă portofoliul de pro­duse şi să îşi concentreze atenţia pe papuci de casă, pantofi şi ghete de lână“, scrie pe site-ul companiei. Încălţările brandului au fost gândite iniţial pentru a fi folosite la interior, însă apoi businessul a crescut şi s-a dezvoltat.