ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul de materiale de construcţii Soceram, deţinut de Mihai Anastasescu, investeşte 30 mil. euro într-o fabrică de BCA în judeţul Gorj. Soceram este una dintre cele mai mari zece afaceri antreprenoriale din producţia de materiale de construcţii

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.01.2022

♦ Mihai Anastasescu investeşte în Gorj, un judeţ ocolit de investiţii, cu un stoc al ISD-urilor de doar 5 mil. euro în 2020, potrivit BNR ♦ Compania a mai inaugurat şi în 2021 o fabrică, la Cordun, în judeţul Neamţ, unde produce tot BCA.

Producătorul de materiale de cons­trucţii Soceram din Câmpi­na îşi extinde portofoliul cu o nouă unitate de producţie. „Principala investiţie (în 2022 – n. red.) va fi demararea lucrărilor pentru o nouă fabrică de BCA, în judeţul Gorj. Bugetul investiţiei se ridică la 30 de mi­lioa­ne de euro“, spun reprezentanţii Soceram. Ei nu au precizat unde anume se va afla noua fabrică, însă, potrivit datelor de pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, este vorba despre oraşul Târgu Cărbu­neşti, satul Cojani.

Compania a mai inaugurat şi în 2021 o fabrică, la Cordun, în judeţul Neamţ, unde produce tot BCA, capa­citatea de producţie fiind de 1.000 de metri cubi pe zi. Acolo, investiţia a depăşit 20 de milioane de euro.

„Anul 2021 a fost un an bun, cu o atmosferă de business corespunzătoare până la momentul declanşării crizei utilităţilor, pe fondul creşterii tarifelor. (În 2022 – n. red.) considerăm că societatea noastră va înregistra rezultate mai slabe, din cauza creşterii tarifului pentru gazele naturale, dar şi pentru energia electrică.“