BCR şi BCR Asigurări de Viaţă vând asigurarea Venit Protect, care poate acoperi plata unor sume timp de până la 6 luni în caz de şomaj sau de incapacitate de muncă

Ziarul Financiar 19.01.2022

BCR îşi extinde ecosistemul digital George prin asigurarea Venit Protect, oferită împreună cu BCR Asigurări de Viaţă, companie care este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Această asigurare oferă posibilitatea despăgubirii în cazul unor evenimente neprevăzute care includ situaţii ce necesită spitalizare, incapacitate temporară de muncă, şomaj, invaliditate sau deces, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

Pe parcursul unui an de asigurare, clienţii Venit Protect pot beneficia de maximum două evenimente despăgubite pentru riscuri de şomaj, incapacitate temporară de muncă sau spitalizare. În plus, pentru şomaj şi incapacitate de muncă sumele lunare vor fi asigurate pentru o perioadă de maximum 6 luni pentru fiecare eveniment. Asigurarea de viaţă Venit Protect se încheie pe o perioadă de 1 an şi se reînnoieşte automat, prin plata primei lunare de asigurare până la împlinirea vârstei maxime de 70 de ani.

„Venit Protect este un produs de asigurare special, dezvoltat pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a-şi menţine echilibrul financiar, într-un moment în care întreaga societate se confruntă în continuare cu pandemia Covid-19. Efectele pandemiei escaladează rapid, cu repercusiuni negative la nivel sanitar, economic şi personal.

Venit Protect este o soluţie de asigurare de viaţă, care poate veni în sprijinul clienţilor şi a familiilor acestora, pentru a-i ajuta să depăşească posibilele situaţii dificile, a declarat Marian Oprea, Şef Departament Management Produselor de Asigurare Retail, BCR. El a menţionat că asigurarea se poate achiziţiona simplu şi rapid, 100% online, direct din magazinul George, fără evaluare medicală. Clienţii au şi posibilitatea de a o personaliza, prin alegerea costului lunar cu prima de asigurare, obţinând în mod dinamic valoarea sumelor asigurate pentru fiecare tip de acoperire, mai spune Oprea.

De exemplu. Pentru un cost lunar cu prima de asigurare de 35 de lei, beneficiile pentru angajaţi sunt de 17.500 lei în caz de deces, 17.500 lei în caz de invalididate totală şi permanentă, 700 lei pe lună în caz de incapacitate temporară de muncă, 700 lei pe lună în caz de pierdere involuntaryă a locului de muncă, 1.400 lei în caz de spitalizare şi 3.500 de lei în caz de spitalizare din accident în afara ţării. Mircea Nica