Antreprenori locali. Mihai Anastasescu, proprietarul Soceram, investeşte 30 mil. euro într-o fabrică nouă de BCA în Gorj

Ziarul Financiar 19.01.2022

Producătorul de materiale de construcţii Soceram din Câmpina îşi extinde portofoliul cu o nouă unitate de producţie.

„Principala investiţie (în 2022 - n. red.) va fi dema­ra­rea lucrărilor pentru o nouă fabrică de BCA în judeţul Gorj. Bugetul investiţiei se ridică la 30 mil. euro“, spun re­pre­zentanţii Soceram. Ei nu au precizat unde anume se va afla noua fabrică, însă, potrivit datelor de pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, este vorba despre oraşul Târgu-Cărbuneşti, satul Cojani.

Compania a mai inaugurat şi în 2021 o fabrică, la Cordun, în judeţul Neamţ, unde produce tot BCA, capa­ci­tatea de producţie fiind de 1.000 de metri cubi pe zi. Acolo, investiţia a depăşit 20 mil. euro.

Mihai Anastasescu, cel care deţine Soceram, prin fir­ma Metaleuroest, mai are afaceri şi în alte domenii, pre­cum farma şi energie. Investiţia de 30 mil. euro în această no­uă fabrică vine în contextul în care judeţul Gorj, unde se va afla viitoarea unitate de producţie, se află în general la coada clasamentului atunci când vine vorba de cifra de afa­ceri totală a companiilor sau de investiţiile străine di­rec­te. Astfel, un proiect de asemenea amploare îşi va face ime­diat resimţit impactul atât în valoarea businessului, cât şi în piaţa muncii, mai ales că cel mai mare angajator din Gorj, Complexul Energetic Oltenia, trece acum printr-o perioadă de restructurări.