Aquila Part Prod vrea să distribuie investitorilor câte 5 acţiuni gratuite pentru fiecare acţiune deţinută: majorare a capitalului social cu 150 mil. lei

Autor: Roxana Rosu 19.01.2022

Aquila Part Prod, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum, listat la Bursă în 2021, propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 150 milioane lei, de la valoarea actuală de 30 miliane lei, prin încorporarea primelor de emisiune.

Majorarea se va realiza prin emisiunea a un milliard de acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,15 lei/actiune care vor fi alocate gratuit acţionarilor. Măsura va fi discutată în AGA din 23 februarie

În urma acestei operaţiuni, Alin Adrian Dociu şi Constantin Cătălin Vasile vor avea câte 33,3% din capitalul companiei.

Aquila Part Prod a atras anul trecut 367 mil. lei prin intermediul unei oferte publice iniţiale pentru majo­rarea capitalului social, derulată în perioada 8-16 noiembrie.

Aquila este astfel liderul pieţei de distribuţie de bunuri de larg consum. În ultimul deceniu, businessul companiei a crescut cu aproape 250%, iar Aquila Part Prod Com a a ajuns cea mai mare afacere românească din sectorul transporturilor rutiere, o piaţă unde luptă cu jucători străini precum Carrion Expedition si Vos Logistics Cargo.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2021 cu venituri de 1,3 mld. lei, în creştere cu 16,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi un profit net de 43,8 mil. lei, plus 21,5%, arată datele din raportul trimestrial.