Ruşii se pregătesc să facă lista crypto-investitorilor din ţară. Şeful Comitetului pentru Investigaţii vrea să afle cine sunt cetăţenii care deţin criptomonede

Autor: Alex Ciutacu 19.01.2022

Rusia ar putea ajunge să identifice toţi cetăţenii care deţin criptomonede, în contextul în care şeful uneia dintre principalele structuri anti-corupţie din ţară a lansat un apel în acest sens, potrivit Coin Rivet.

Alexander Bastrîkin, preşedintele Comitetului pentru Investigaţii al Federaţiei Ruse, spune că circulaţia criptomonedelor are nevoie de un cadru de reglementare mai strict care să prevadă şi identificarea tuturor utilizatorilor.

„Am notat deja că după adoptarea legii federale cu privire la active financiare digitale şi monede digitale din iulie 2020, ar putea apărea riscuri legate de utilizarea monedelor digitale în scopuri ilegale, în special pentru finanţarea terorismului şi extremismului”, a declarat el în faţa miniştrilor ruşi.

Bastrîkin a mai subliniat că trebuie clarificată şi situaţia platformelor online prin care pot fi cumpărate şi vândute criptomonede în mod anonim.

Ruşii au stabilit un grup de lucru pentru a elabora un set de propuneri pentru un cadru de reglementare prin care ţara vrea să vină cu un răspuns la toate aceste îngrijorări legate de utilizarea criptomonedelor.

Din data de 1 ianuarie 2021 criptomonedele sunt „permise” în Rusia, însă nu pentru a plăti bunuri şi servicii cu acestea. Asta înseamnă că ruşii pot mina, tranzacţiona şi deţiner criptomonede.