Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Simtel intră în zona de producţie, predicţie şi vânzare de energie. Iulian Nedea, CEO: Aşteptarea mea este ca în 2022 să atingem cifrele prognozate pentru anul 2024

Autor: Tibi Oprea 20.01.2022

♦ Stocarea de hidrogen, vânzarea de componente fotovoltaice şi staţiile de încărcare maşini electrice, alte noi linii de business.

Iulian Nedea, unul dintre cei trei cofondatori şi CEO-ul Simtel Team (simbol bursier SMTL), spune că achiziţia a 51% din ANT Power Energy de la finele anului trecut deschide o nouă linie de business pentru compania de inginerie şi tehnologie prezentă la Bursa de Valori Bucureşti de puţin peste jumătate de an.

„Ei fac predicţii de energie pentru a doua zi pentru parcuri fotovoltaice şi eoliene. De asemenea, fac vânzare de energie, vânzare-cumpărare de certificate verzi, vânzare de energie intraday. Astfel, cu ceea ce aveam deja până acum, adică men­tenanţă, acest lucru ne duce într-o soluţie completă – producţia, predicţia de energie pentru a doua zi, vânzarea de energie şi mentenanţa”, a spus Iulian Nedea în timpul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi din 19 ianuarie 2021.

CEO-ul Simtel mai spune că producţia de energie va începe în 2022, iar primul proiect va fi lângă Slatina, la Pleşoiu.