Topul brokerilor de asigurări care au intermediat asigurări de garanţii în 9 luni/2021. Safeways International Broker conduce clasamentul, urmat de Olsa Re Broker şi Safety Broker

Autor: Mircea Nica 20.01.2022

♦ Volumul primelor brute intermediate pe segmentul asigurărilor de garanţii a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2021 la 162,3 mil. lei, repezentând 2,5% din volumul total al intermedierilor de 6,6 mld. lei ♦ Safety Broker, cea mai mare societate de brokeraj în asigurări de pe piaţa locală, ocupă poziţia a treia pe zona asigurărilor de garanţii.

Safeways International Broker conduce clasamentul brokerilor de pe zona asigurărilor de garanţii în primele nouă luni din 2021, cu un volum al primelor brute intermediate de 29,1 mil. lei, având o cotă de piaţă de 17,91%, potrivit celor mai recente date ale Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor.

Poziţia a doua în acest top este ocupată de Olsa Re Broker, companie de broke­raj în asigurări care a inter­me­diat un volum al primelor de 19,1 mil. lei în primele no­uă luni din 2021, cu o cotă de piaţă de 11,74%.

Podiumul clasamentului bro­ke­rilor de pe zona asigurărilor de ga­ranţii este copletat de Safety Broker, cel mai mare broker în asigurări la nivelul în­tregii pieţe, dar care pe segmentul asigurărilor de garanţii a inter­me­diat un volum al primelor de 18,4 mil. lei, înre­gistrând o cotă de piaţă de 11,31%.