FLOWX.AI, un start-up desprins din compania locală de consultanţă în IT Qualitance, îşi deschide birou la Paris pentru a se extinde pe pieţele din regiunea EMEA, Marea Britanie şi Irlanda. Rodica Guisset, ex MongoDB şi UiPath, va coordona operaţiunile biroului

Autor: Cristina Bellu 20.01.2022

FLOWX.AI, start-up care promite să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor independent de limitările sistemelor existente, anunţă deschiderea unui birou în Paris şi numirea Rodicăi Guisset ca Managing Director pe regiunea EMEA şi Marea Britanie şi Irlanda.

Ea va coordona operaţiunile companiei şi dezvoltarea în aceste regiuni, pe fondul unei cereri puternice pe verticale precum sectorul financiar-bancar, energie şi utilităţi.

Cu o experienţă remarcabilă în servicii software şi servicii financiare în organizaţii precum Tata Consulting Services, UiPath şi MongoDB, Rodica Guisset va avea ca priorităţi creşterea echipei FLOWX.AI, precum şi activităţile de business development şi customer success, spun reprezentanţii companiei.

FLOWX.AI rezolvă o problemă stringentă pe care am observat-o constant în organizaţii – cea a sistemelor complexe şi nealiniate, care nu comunică între ele şi care generează fricţiune atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. Această provocare uriaşă care împiedică băncile, companiile de asigurări, retailerii, producătorii sau alte organizaţii mari să inoveze şi să-şi accelereze dezvoltarea prin digitalizare este rezolvată acum rapid şi simplu de FLOWX.AI”, transmite Rodica Guisset, South EMEA & UKI General Manager EMEA & UKI FLOWX.AI.

FLOWX.AI a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2020 de către Ioan Iacob - CEO, Şerban Chiricescu - CTO şi Radu Căutiş, iar în 2021 a început să îşi desfăşoare operaţiunile. Proiectul s-a rupt din compania de consultanţă de IT Qualitance, unde au lucrat anterior cei trei fondatori.

“Vedem un interes uriaş în piaţă, în companiile mari din toate domeniile, potenţial care a fost recunoscut la finalul anului trecut odată cu atragerea investiţiei seed, una dintre cele mai mari de acest tip din Europa. Obiectivul nostru pentru 2022 este de a ne extinde internaţional, dezvoltând echipa şi business-ul”, completează Ioan Iacob, CEO şi cofondator FLOWX.AI.

La finalul anului trecut, maghiarii de la PortfoLion (parte a grupului OTP) şi Day One Capital, alături de investitori atraşi printr-o campanie privată derulată pe platforma locală SeedBlink, au pariat 8,5 milioane de dolari pe start-up-ul FLOWX.AI.

Finanţarea este a doua ca mărime de acest tip din Europa, rundă condusa de PortfoLion.

Platforma FLOWX.AI utilizează inteligenţa artificială pentru accelerarea digitalizării, ţintind o piaţă de o mie de miliarde de dolari – sistemele legacy ale corporaţiilor. Acestea reprezintă cea mai mare provocare pentru organizaţiile mari, împiedicându-le să se scaleze rapid prin digitalizare. FLOWX.AI este prima platformă cu AI care le permite instituţiilor financiare şi altor organizaţii să creeze experienţe digitale personalizate, de tip omni-channel, în doar 10 săptămâni, prin revitalizarea şi reconstrucţia din interior a sistemelor şi infrastructurii existente, fără o dezvoltare complexă de cod.