Americanii pregătesc noi reglementări pentru platformele de exchange cu criptomonede. Autoritatea de supraveghere financiară din SUA vrea mai multă protecţie pentru investitori

Autor: Alex Ciutacu 20.01.2022

Platformele de exchange cu criptomonede vor fi principala ţintă de reglementare în 2022, în cadrul planurilor autorităţii de supraveghere financiară din SUA (SEC) de a introduce noi reguli în piaţa activelor digitale, potrivit Bloomberg.

Gary Gensler, preşedintele SEC, a declarat miercuri că este încrezător cu privire la reglementările care vor veni în următoarele luni pentru platformele de tranzacţionare din spaţiul crypto.

El susţine că un nou set de reguli este vital pentru ca investitorii din piaţă să beneficieze de acelaşi nivel de protecţie de care se bucură atunci când tranzacţionează acţiuni sau alte active.

„Mi-am rugat echipa să analizeze toate modurile prin care putem trece aceste platforme într-o zonă care protejează investitorii. (...) Dacă platormele de tranzacţionare nu trec într-un spaţiu reglementat, ar fi încă un an în care populaţia rămâne vulnerabilă”, a declarat Gary Gensler într-o conferinţă de presă online.

Gensler a transmis câteva unde de şoc în piaţa crypto în 2021, în special atunci când a explicat că majoritatea monedelor digitale ar trebui să se supună aceloraşi reguli stricte pe care SEC le aplică în cazul pieţelor reglementate.

Mai mulţi susţinători ai criptomonedelor spun că aceste active nu ar trebui să intre sub aceleaşi legi care acoperă tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni.