ZF Live. Mihai Moia, director executiv ROENEF: O renovare aprofundată a clădirilor duce la o reducere a consumului de energie cu peste 60%. Renovarea pentru eficientizare energetică presupune o cheltuială de circa 500 de euro pe metru pătrat

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Mara Rolea 24.01.2022

Asociaţia ROENEF se ocupă de promovarea eficienţiei energetice în clădiri şi de elaborarea politicilor publice în acest sector.

Renovarea aprofundată a unei clădiri astfel încât să devină eficientă energetic poate reduce factura la energie chiar şi cu mai mult de 60%, spune Mihai Moia, directorul executiv al asociaţiei ROENEF, pentru pro­movarea eficienţei energetice în clădiri.

„O renovare aprofundată a clădirilor duce la o reducere a consumului de energie cu peste 60%, în vreme ce o renovare moderată îl poate reduce cu peste 30%. Noile standarde (de construcţii – n. red.) reprezintă un beneficiu enorm, pentru că scad consumul de energie, ceea ce se reflectă în facturile plătite la utilităţi. În plus, confortul locuirii creşte, iar sănătatea este mai bine protejată“, a spus Mihai Moia la emisiunea online de business ZF Live.