EDPR, al treilea mare investitor în regenerabile din România, revine în piaţă: Compania a preluat un parc eolian de 151 MW de la omul de afaceri Marius Iliev, tranzacţia putând depăşi 120 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 21.01.2022

♦ Acesta este unul dintre cele mai mari parcuri eoliene aflate în dezvoltare, valoarea totală a investiţiei putând ajunge la peste 120 de milioane de euro. Tranzacţia marchează revenirea în piaţa locală a unuia dintre greii industriei verzi la nivel european.

Portughezii de la EDP Renewables (EDPR), al treilea cel mai puternic investitor în energia verde locală, a preluat compania de proiect Beta Wind, dezvoltatorul unui proiect eolian de 151  MW, potrivit unor surse din piaţă. Reprezentanţii grupului nu au comentat informaţia până la închiderea ediţiei, dar ZF a scris încă din martie anul trecut că portughezii se aflau pe lista scurtă pentru preluarea acestui proiect.

Beta Wind a obţinut contractul de racordare la reţea pentru acest parc eolian la finalul anului 2019, proiectul urmând a avea o punere în funcţiune treptată. Primele eoliene ar urma să fie montate în 2025, ultimele în 2027. În spatele Beta Wind se află antreprenorul Marius Iliev, cunoscut pentru investiţiile sale în domeniul vinului. Iliev controlează producătorul de vin dobrogean Sarica Niculiţel şi deţine circa 400 de hectare de viţă-de-vie.