Topul sectoarelor care au obţinut finanţare prin IMM Invest şi Agro Invest: Companiile din construcţii conduc clasamentul IMM Invest şi cele din cultivarea cerealelor au luat cei mai mulţi bani prin Agro Invest

Autor: Ramona Cornea 21.01.2022

Companiile din sectorul de construcţii au luat credite cu o valoare cumulată de aproape 895 mil. lei prin programul IMM Invest, iar cele din cultivarea cerealelor au obţinut o finanţare cumulată de circa 1,57 mld. lei. Cele mai multe credite în cadrul IMM Invest au fost accesate de către întreprinderile mici şi micro - 6.968, iar prin Agro Invest cele mai multe credite au fost accesate de către microîntreprinderi, cu 1.303 companii.

Companiile cu activitate în sectorul de cons­tru­cţii rezidenţiale şi nere­zidenţiale au ocu­pat primul loc în clasa­mentul industriilor care au obţinut finanţare prin programul IMM Invest în anul 2021, potrivit datelor trans­mise Ziarului Financiar de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, companiile din sectorul de construcţii au luat credite cu o valoare cumulată de aproape 895 mil. lei prin IMM Invest în anul 2021 şi au fost urmate în clasament de cele din transporturi rutiere de mărfuri, cu 850,6 mil. lei, şi de cele din comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al ma­terialelor de construcţii, cu o va­loare cumulată a creditelor de 490,9 mil. lei.