Antreprenori locali. Lidas din Tulcea a demarat construcţia pentru a doua fabrică de panificaţie, o investiţie de 46 mil. euro, cu ajutor de stat: Angajăm peste 200 de oameni, căutăm de la electricieni la IT-işti

Autor: Mirabela Tiron 21.01.2022

Compania Lidas din judeţul Tulcea, controlată de antreprenoa­rea Elena Anastase, a demarat cons­truc­ţia pentru a doua fabrică de pani­ficaţie, în Cataloi, o investiţie de 46 de milioane de euro, jumătate din sumă fiind asigurată printr-un ajutor de stat.

„Am început construcţia, până la 1 decembrie trebuie să fie gata fabrica. Fabrica va avea două linii de produc­ţie, dar putem scala, vom face produse de panificaţie şi patiserie congelată. Consumul este în creştere pe aceste pro­duse, vindem la marii retaileri precum Lidl sau Kaufland“, a declarat pen­tru ZF Liviu Şotre, directorul ge­neral al Lidas. Aceasta este una din­tre cele mai mari investiţii din sectorul de pa­nificaţie din ultimii ani şi printre cele mai  mari făcute de un antre­prenor român.

Lidas este prezentă pe piaţă din 1993 şi deţine în prezent o fabrică nou tehnologizată în localitatea Mineri din judeţul Tulcea, dar şi o moară proprie, precum şi două depozite de stocare a materiei prime.