Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat grupul german Enercon în vânzarea parcului eolian cu o capacitate de 34,5 MW, din localitatea Stejaru (jud. Tulcea), către Premier Energy

Autor: Cristina Bellu 21.01.2022

Firma de avocatură Wolf Theiss anunţă că a acţionat în calitate de consultant juridic pentru grupul german Enercon GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, în procesul de vânzare  a unui parc eolian operaţional cu capacitatea de 34,5 MW, localizat în comuna Stejaru, judeţul Tulcea, către Premier Energy.

Tranzacţia a fost semnată în data de 17 decembrie 2021 şi a obţinut decizia de aprobare a preluării controlului unic din partea Consiliului Concurenţei din România la începutul lunii ianuarie 2022.

“Enercon GmbH, cel mai mare producător german de turbine eoliene, a finalizat cu succes vânzarea integrală a participaţiei deţinute în cadrul companiei Ecoenergia SRL, care operează în România un parc eolian cu capacitatea de 34,5 MW, dotat cu 15 turbine eoliene”, spun reprezentanţii Wolf Theiss.

Echipa Corporate/M&A din cadrul Wolf Theiss, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a oferit grupului Enercon asistenţă juridică în legătură cu tranzacţia, incluzând redactarea şi negocierea unui contract complex de vânzare-cumpărare guvernat de legea română, pregătirea de rapoarte de due diligence pentru vânzător şi acordarea de suport juridic general pe parcursul întregului proces competitiv de vânzare.

Alături de Avocatul Partener Ileana Glodeanu, avocaţii care au contribuit la încheierea tranzacţiei au fost Mircea Ciocîrlea (Counsel, Fuziuni şi Achiziţii), Flaviu Nanu (Counsel, Real Estate), Adina Aurel (Avocat Senior, Energie şi Resurse Naturale), Anca Jurcovan (Avocat Partener, Concurenţă), Maria Ionescu (Avocat, Concurenţă) şi Iulia Cumpăratu (Avocat, Fuziuni şi Achiziţii). 

„Procesul de vânzare a fost extrem de competitiv, acest parc eolian operaţional cu capacitatea de 34,5 MW generând foarte mult interes, toate ofertele fiind atent examinate atât din punct de vedere comercial şi legal, cât şi din perspectiva celerităţii în consumarea tranzacţiei”, spune Ileana Glodeanu, Avocat Partener şi coordonatoarea practicii Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti, în legătură cu tranzacţia.

Producătorul german Enercon construieşte turbine eoliene pentru producţia de energie electrică. Compania oferă o serie de modele de turbine eoliene, fiecare cu propria capacitate de producţie. Enercon a instalat aproximativ 30.000 de turbine în întreaga lume. Pe lângă activitatea de producător de turbine, Enercon oferă, de asemenea, servicii precum dezvoltarea de proiecte, logistică energetică şi soluţii de sistem.

Enercon a fost fondată în 1984 de către Aloys Wobbe.

Pe plan local, Premier Energy gestionează o reţea de 2.500 de kilometri de conducte de gaze, în ultimii ani având un ritm de creştere de circa 200 de kilometri pe an. Compania este deţinută de fondul de investiţii Emma Capital. Fondul de investiţii Emma Capital a fost fondat în 2012 de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care deţine în prezent cea mai mare parte a grupului.