ZF Live. Adela Jansen, CCIFER şi Răzvan Butucaru, Mazars: De ce este important pentru companiile româneşti să aibă o bună guvernanţă corporativă. Ce va însemna guvernanţa corporativă postpandemie, care trebuie să se raporteze la conceptul ESG – Enviromental, social governance?

Autor: Răzvan Botea 29.01.2022

Din ce în ce mai multe consilii de administraţie ale companiilor din România conduc companiile după principiile guvernanţei corporative. Pandemia a accelerat aceste tendinţe de a adopta politici de protecţie a mediului în companii, iar raportarea la conceptul ESG - Enviromental, social governance înseamnă pentru companii un plus de competitivitate, au spus în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live Adela Jansen, membru în consiliul director al CCIFER şi Răzvan Butucaru, partener, Financial Services and Advisory Leader la Mazars România.

„Văd un trend ascendent în companiile româneşti în a da mai multă atenţie acestei guvernanţe corporative. Elementele acestei guvernanţe corporative pot fi aplicate în orice organizaţie“, a spus la ZF Live Răzvan Butucaru.