Cum s-a văzut anul 2021 prin ochii companiilor de resurse umane: Angajatorii au intensificat recrutările şi au pus mai mult accentul pe retenţie. Ce spun Cristian Huzău, GI Group, Sorina Donisa, APT şi Bogdan Gabor, Lugera

Autor: Ramona Cornea 29.01.2022

Cristian Huzău, GI Group: „Grila de salarii nu a fost nicicând mai «pestriţă», fiecare angajator străduindu-se pe cât posibil să depăşească ofertele primite de personalul cheie“ Sorina Donisa, APT: „Comparativ cu 2020, anul trecut a readus puterea candidaţilor pe piaţa muncii“ Bogdan Gabor, Lugera: „S-au recrutat lucrători pentru industria automotive, personal pentru logistică, dar şi specialişti în IT, personal în retail şi servicii de curierat“.

Anul 2021 a fost unul cu creşteri pe ma­joritatea segmen­telor de busi­ness pentru com­paniile de servicii de resurse umane de pe piaţa locală, conform unei analize a Asociaţiei Furni­zorilor de Servicii de Resurse U­mane. Astfel, cele mai mari volume de business de anul trecut au fost ge­nerate de recrutare, conform sursei citate.

„În 2021, companiile au intensificat recrutările, aspect ce a făcut ca business-ul nostru să fie aproape de nivelul anului 2019. Numărul angajărilor a crescut, la fel ca diversitatea rolurilor, în special cele remote, respectiv hibrid“, spune Loreda Dragomir, Permanent Placement director în cadrul compa­niei de recrutare Adecco România.