Directorul STB aşteaptă reprezentanţii sindicatului la negocieri, la prânz

Autor: Dorin Oancea 23.01.2022

Directorul STA Adrian Criţ a anunţat duminică că îi aşteaptă pe reprezntanţii sindicatului din STB la negocieri, la ora 12:00, în prezenţa presei. 

„Îi aştept la discuţii, pentru deblocarea situaţiei. Această manipulare trebuie să înceteze...Sindicatul manipulează şi există toate deschiderea din partea managementului pentru intrarea în negocieri a contractului colectiv de muncă”, a spus directorul STB la Digi24.

Liderul sindicaliştilor STB, Vasile Petrariu, a declarat duminică dimineaţă că protestul angajaţilor STB va continua, pentru că aceştia îşi asumă riscurile. Petrariu a vorbit de atitudine constructivă a sindicatului, care ar fi înţeles problemele societăţii şi a încercat să găsească soluţii.

Petrariu a spus că directorul general refuză să negocieze un nou contract colectiv de muncă şi spune că la STB sindicatul a avut tot timpul o atitudine constructivă, a înţeles problemele societăţii şi a încercat să găsească soluţii, caracterizând drept „o manevră prin care a încercat să-i păcălescă pe salariaţi” declaraţia directorului STB care a spus că este deschis negocierii unui nou contract în cazul încetării grevei. Petrariu spune că cei ce decid nu au venit cu soluţii menite să medieze sau să soluţioneze conflictul. În plus, au incitat, iar conflictul a escaladat. El a invocat lipsa aprovizonării cu piese, problemele tehnice, lipsa spaţiilor de odihnă la capăt de linie, de apă sau de toalete, condiţiile de muncă din depouri sau autobaze, creşterea incidenţei bolilor profesionale.

Petrariu nu a fost de acord nici cu estimarea pierderilor înregistrate de societate, de 20 de milioane de lei în cele trei zile de grevă, aşa cum a anunţat directorul STB.