Cum încearcă Gabriel Neagoe să iasă pe pieţele externe cu compania românească, prin care comercializează accesorii pentru telefoane şi tablete: Cu eMAG am intrat în Ungaria, iar acum vrem să intrăm în Germania

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.01.2022

Gabriel Neagoe a pus bazele companiei româneşti Mobile Joy în 2016, când a început să importe şi să comercializeze accesorii pentru telefoane şi tablete. Anul trecut, antreprenorul a început planurile de extindere pe noi pieţe şi a făcut primii paşi în Ungaria, prin intermediul platformei marketplace a eMAG. Continuarea expansiunii internaţionale este prioritară pentru el şi în 2022.

Vrem să intrăm pe International Market Network anul acesta şi vrem să ne orientăm spre pieţe dezvoltate, iar în special vizăm piaţa din Germania. La nivel de investiţie, această extindere nu înseamnă foarte mult, înseamnă stocuri de produse noi cu instrucţiuni diferite în mai multe limbi. Cred că investiţia se ridică undeva la 10.000 de euro”, a spus în cea mai recentă emisiune ZF Ecosistemul Marketplace Gabriel Neagoe, fondator al Mobile Joy, care importă şi comercializează accesorii pentru telefoane şi tablete. Intrarea pe piaţa din Ungaria a început timid, în 2021, a adăugat antreprenorul român, în primă instanţă compania având în stoc un singur produs. Însă, în prezent, planurile lui Gabriel Neagoe vizează şi dezvoltarea portofoliului de produse dedicate pieţei din Ungaria.

„Am observat oportunitatea de a creşte vânzările şi activitatea pe o piaţă nouă. eMAG facilitează destul de mult intrarea pe noi pieţe, respectiv pe cea din Ungaria. Practic, ne ajută cu traducerile produselor, cu publicarea acestora pe platformă, dar şi cu serviciile de curierat. Desigur, înainte să luăm decizia de a ne extinde, am analizat şi dimensiunea pieţei. Am început cu un singur produs şi acum pregătim mai multe produse pentru listare pentru că am văzut semne pozitive şi vrem să ne orientăm atenţia şi către piaţa din Ungaria”, a explicat Gabriel Neagoe.

De asemenea, compania a fost înfiinţată în 2016, iar în 2017 a făcut primii paşi pe platforma eMAG Marketplace, care în prezent generează aproximativ 90% din cifra de afaceri a companiei româneşti, în timp ce restul de 10% vine din vânzările înregistrate pe site-ul propriu. „Am început activitatea prin 2016 cu produse de test în valoare de 2.000 de lei pe care le-am importat din China. Primele vânzări au fost pe site-ul propriu şi pe alte platforme online. De asemenea, prima investiţie semnificativă a fost în valoare de 20.000 de dolari în produse cu marcă proprie – la câteva fabrici din China –, pe care am făcut-o la şase luni după ce am început businessul, şi aşa am intrat pe platforma eMAG Marketplace”, a spus antreprenorul român.

El a adăugat că la începutul activităţii, compania a avut şi o parte de distribuţie prin care colabora cu diferite service-uri GSM şi astfel îşi asigura prezenţa şi în mediul offline. „Am încercat să colaborăm cu câteva service-uri GSM din zona noastră şi cu câteva magazine mici de cartier, dar am renunţat. Ne-am concentrat exclusiv pe online.” Astfel, în prezent, compania românească îşi desfăşoară activitatea doar în mediul online, atât pe site-ul propriu, cât şi prin intermediul platformei eMAG Marketplace. În prezent, portofoliul de produse al companiei româneşti numără aproximativ 1.000 de articole, precum huse, folii de protecţie, suporturi pentru telefon sau tabletă – pentru maşină sau birou, încărcătoare sau cabluri de date, căşti şi alte accesorii utile pentru telefon sau tabletă.  De asemenea, în cadrul companiei lucrează în prezent doi angajaţi, iar planurile pentru anul 2022 vizează şi extinderea echipei cu încă două persoane, a adăugat fondatorul companiei Mobile Joy.

De asemenea, depozitul companiei se află în comuna Crevedia, iar livrarea spre clienţi se realizează prin mai mulţi curieri la nivel naţional. „Noi primim comenzile pe platforma eMAG sau pe site-ul propriu. Comenzile sunt preluate de oamenii noştri care, după ce se ocupă de ele, le trimit clienţilor prin firmele de curierat cu care colaborăm”, a mai spus Gabriel Neagoe. El consideră că sectorul de e-commerce va continua expansiunea şi în următorii ani, având la bază încrederea consumatorilor deja câştigată în urma celor doi ani de pandemie care a forţat clienţii să cumpere online. „În România comerţul online a pornit de jos. În ciuda creşterilor înregistrate pe fondul pandemiei, încă suntem sub media înregistrată de Europa de Vest. Astfel, cred că va continua să crească cu siguranţă şi în perioada următoare, iar în anumite domenii creşterile vor fi semnificative.” Compania Mobile Joy a înregistrat afaceri de aproximativ 400.000 de lei la finalul anului 2021, însă reprezentantul companiei nu a spus care a fost dinamica faţă de anul anterior.