Editura DPH: Mai mult de jumătate din părinţi alocă lunar până în 100 de lei pentru cărţile copiilor. 62% dintre părinţi au cumpărat în ultimii doi ani mai multe cărţi decât înainte de pandemie

Autor: Mirabela Tiron 24.01.2022

♦ Coşul de cumpărături s-a diversificat, alături de cărţile pentru copii se află şi un titlu de parenting sau dezvoltare personală.

Mai mult de jumătate din părinţi au un buget lunar de până în 100 de lei pentru cărţile copiilor, în timp ce două treimi alocă un buget similar pentru cărţi de parenting, de beletristică sau dezvoltare personală dedicate adulţilor, potrivit datelor unui sondaj online realizat de editura DPH.

„62% dintre părinţi au cumpărat în ultimii doi ani mai multe cărţi decât înainte de pandemie, iar 80% s-au orientat către cărţi cu conţinut educaţional. 40% consideră că programele educaţionale digitale sunt necesare şi utile în noul context“, arată datele editurii DPH.

Părinţii au precizat în cadrul sondajului realizat de DPH că au achiziţionat în special titluri din sfera educaţională (81%), cărţi şi materiale ce conţin activităţi pentru copii (64%), de poveşti (60%) sau cu subiecte non-fiction, cum sunt enciclopediile sau biografiile, cărţile de ştiinţă şi nu numai (42%).