Luca Militello, CEO al Grupului Monza România: 2021 a fost cel mai bun an, va urma o periodă de consolidare după care ne vom concentra la următoarea investiţie. Grupul operează patru spitale, trei în Bucureşti şi unul în Cluj

Autor: Mirabela Tiron 24.01.2022

♦ Anul trecut operatorul a deschis spitalul de oncologie Monza, în cadrul Enayati Medical City.

Grupul Monza România, con­trolat de italienii de la Policlinico di Monza, care operează patru spitale pe piaţa locală, printre care cel mai mare spital  din ţară pe chirurgie cardiovasculară şi cardiologie inter­venţională de lângă Arena Naţională din Capitală, a finalizat anul trecut cu afaceri de 62,5 milioane de euro iar pentru acest an estimează că va atinge pragul de 70 milioane de euro afaceri, potrivit oficialilor companiei.

„2021 a fost cel mai bun an, am avut o cifră de afaceri de 62,5 mi­lioane de euro, faţă de 43 de milioane de euro în 2020. Pentru anul acesta am previzionat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro“, a spus pentru ZF, Luca Militello, CEO-ul  Monza România. Grupul cuprinde patru spitale pe piaţa locală, trei în Bucureşti  şi unul în Cluj-Napoca.

Anul trecut, grupul Monza a deschis un spital de oncologie, al patrulea din reţea, în cadrul Enayati Medical City, un proiect de la zero al antreprenorului Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria. Acest spital nou urmează să aducă peste 15 mi­lioane de euro în businessul Monza începând cu 2022, după cum declara anterior CEO-ul grupului.