STB angajează şoferi de autobuze. Directorul Adrian Criţ: Dacă cineva nu vine la muncă va fi înlocuit

Autor: Gabriel Pecheanu 29.01.2022

STB a publicat un anunţ de angajare de şoferi de autobuze. „O să avem liste de aşteptare, iar dacă cineva nu vine la locul de muncă să vină altcineva care să-l înlocuiască”, spune directorul Adrian Criţ.

„Aşteptăm solicitările şi credeţi-mă am declanşat cercetarea disciplinară, se fac listele cu personalul care a încălcat Contractul colectiv de muncă, iar situaţia trebuie remediată rapid”, spune directorul STB, Adrian Criţ.

Potrivit anunţului postat luni pe siteul STB, compania angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz. Candidaţii trebuie să aibă permis de conducere categoria D, certificat de pregătire profesională a conducătorului auto şi experienţă în domeniul transportului de persoane de minimum 3 ani.

„Din punct de vedere strategic o să avem liste de aşteptare. O să dăm concursul şi cu acceptul celor pe care îi angajăm o să avem liste, astfel încât dacă cineva nu vine la locul de muncă să vină altcineva care să-l înlocuiască”, conchide Criţ.

Luni dimineaţă pe traseele din Bucureşti nu circulă decât 180 de vehicule, majoritatea fiind tramvaie şi troleibuze. Acest lucru înseamnă 24% din totalul mijloacelor de transport.