ROCA Industry începe tranzacţionarea la Bursă la sfârşitul acestei luni. Holdingul a atras de la investitori 50 mil. lei în decembrie

Autor: Tibi Oprea 25.01.2022

ROCA Industry, holding care reuneşte producătorii de materiale de construcţii din portofoliul platformei de investiţii ROCA Investments, precum Bico şi Sarcom, începe tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, acţiunile ROC1 urmând să se listeze la finele acestei luni, potrivit informaţiilor ZF.

În decembrie 2021, ROCA Industry a închis cu succes un plasament privat de acţiuni şi a atras 50 mil. lei de la investitori.

În cadrul plasamentului privat, un total de 4,5 milioane de acţiuni au fost vândute investitorilor la preţul de 10 lei pe unitate. La plasament au participat 120 investitori individuali şi profesionişti, iar oferta a fost suprasubscrisă.

Plasamentul a fost intermediat de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. În ceea ce priveşte aspectele juridice, compania a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company. În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european şi Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România.